Update Molenstraat (artikel van 7 augustus)

De kapwerkzaamheden aan de Molenstraat zijn in verband met het gebruik van de straat als vliegroute van diverse soorten vleermuizen uitgesteld. Er is ecologisch onderzoek gedaan naar de vleermuizen en er zijn maatregelen genomen om de vleermuizen zoveel mogelijk te ontzien.

De vleermuizen vliegen door de straat en gebruiken de bomen als richting. Er ontstaan na de kap een paar gaten in de bomenrij. Hier zullen wij bomen in houten bakken voor terugplaatsen zodat er een doorlopende rij bomen aanwezig blijft. De bomen in de bakken zullen tijdens de uitvoering van het straatwerk tijdelijk verplaatst worden zodat er ook ‘onder’ de bak gewerkt kan worden.

De bomen in de bakken worden na afronding van de werkzaamheden gewoon in de grond op de nieuwe standplaats geplant. Er komen op dat moment ook nog meer nieuwe bomen in de straat.

De kapwerkzaamheden worden nu door ons uitgevoerd vanaf 27 november. Voor uw en onze veiligheid en het voorkomen van schade wordt de straat per dag in delen afgesloten en geldt er een parkeerverbod.