IMG-20230317-WA0009

Duurzaamheid

Als Bunnik Groep werken wij met veel medewerkers en machines in de woonwijken van Zoetermeer. Hierbij vinden wij het van groot belang om een zo min mogelijk overlast en vervuiling te veroorzaken. Als groenaannemer nemen wij de volgende maatregelen om bij u in de wijk zo duurzaam mogelijk te werken:

Gifvrij

We werken volledig gifvrij en zonder bestrijdingsmiddelen. Dit is ook het beleid van de gemeente voor geheel Zoetermeer.

Elektrisch handgereedschap en voertuigen

We gebruiken zoveel mogelijk elektrisch handgereedschap. Denk hierbij aan bosmaaiers, heggenscharen en bladblazers. Een bijkomend voordeel is dat deze machines veel minder geluidsoverlast veroorzaken. Helaas is de techniek nog niet zover dat we alle werkzaamheden elektrisch uit kunnen voeren. Vanaf juni 2023 hebben we de beschikking over een grote elektrische borstelmachine. Als er veel vermogen nodig is moeten we soms nog terugkeren naar machines die op brandstof werken.

Ook rijden we met twee elektrische auto’s in de stad en een derde auto is besteld. Onze overige werkbussen rijden op HVO-100. Dit is een schone brandstof zonder CO2 uitstoot. Met deze maatregelen verlagen wij onze CO2 emissie met 87%.

Milieukeur

De planten en bomen die we planten zijn ingekocht bij een kweker die zijn planten en bomen kweekt onder het Milieukeur. Hierdoor zijn de planten duurzaam gekweekt en planten wij sterke bomen aan.

De planten en bomen zijn namelijk gewend om te groeien zonder allerlei bestrijdingsmiddelen en veel kunstmest. Hierdoor bevatten ze geen residu van bestrijdingsmiddelen en zijn ze vanaf de aanplant direct een goed voor het leefgebied van dieren en insecten.

Compost

Als we zelf bemesting gebruiken, bijvoorbeeld op een trapveld of bij de aanplant van nieuwe beplanting dan maken we gebruik van compost en organische meststoffen. De compost maken we van ons eigen groenafval.