Bomensnoei

Vanaf eind augustus beginnen wij weer met het snoeien van de bomen in de wijken. Elke jaar wordt er in een deel van de wijk een veiligheidscontrole VTA (visual tree assessment) uitgevoerd, hierbij wordt iedere boom beoordeeld op veiligheid en of er snoeiwerkzaamheden nodig zijn.

Bij jonge bomen snoeien we zodat er een takvrije stam ontstaat zodat iedereen er ook in de toekomst onderdoor kan lopen, fietsen en/of rijden. Dit gaat langs de wegen best hoog, en we houden ook rekening met vrachtauto’s.  Bij volwassen bomen verwijderen we takken die problemen kunnen geven, bijvoorbeeld een verhoogd breukrisico. Daarnaast halen we de afgestorven takken uit de boom. Als een boom echt onveilig is, bijvoorbeeld door schimmelaantasting en verrotting dan wordt deze boom verwijderd. Er staan vele duizenden bomen in de stad. Er zijn er ook ieder jaar een aantal aan het einde van hun levensduur. In de stad kunnen we uit veiligheidsoogpunt op de meeste plaatsen de boom niet rustig af laten sterven en kappen we de boom voor die tijd.

Bovenstaande gebeurt in een cyclus van 4 jaar. Om de 4 jaar controleren wij de bomen bij u in de buurt. En wanneer het nodig is, snoeien we deze bomen ook.