Bomen planten

Vanaf november 2023 zijn onze medewerkers druk met het aanplanten van nieuwe bomen in de wijken Centrum en Seghwaert-Noordhove. Ook deze week (19 – 23 februari) hebben de boomkwekers weer een vracht gelost. We zijn daarom druk in de weer om de bomen in de wijken een goede groeiplaats te geven.

Totaal planten we deze winter bijna 500 nieuwe bomen aan in Zoetermeer. Als we de bomen planten zijn ze 5 tot 7 meter hoog, dit is gelijk een grote boom!

Voor de biodiversiteit, klimaatverandering en hittestress planten we veel verschillende soorten bomen. Voor de biodiversiteit zijn veel soorten bomen belangrijk, want veel dieren hebben voorkeur voor bepaalde soorten bomen. Op deze manier is er ‘voor ieder wat wils’. Oplopende temperaturen en nieuwe boomziektes vanuit andere gebieden; niemand weet hoe de bomen er over 25 jaar bijstaan. Het planten van veel soorten bomen, spreidt het risico op problemen.

Bij het aanplanten van de bomen kunt u soms enige hinder ervaren. We maken de stad toekomstbestendig voor de groene leefomgeving!